Blog over reclame- en promotiediensten

Over het hoe en waarom van buitenreclame

Door alle video's en banners op onze mobiele telefoons zouden we bijna het de 'ouderwetse' manier van reclame maken vergeten. Misschien ontgaat het je, maar onderweg naar school, je werk of je schoonmoeder krijg je buiten op straat nog te maken met verschillende soorten reclame. In dit artikel ontdek je wat buitenreclame zo uniek en daarmee ook effectief maakt, zonder dat je het eigenlijk doorhebt.

Kun jij je nog herinneren welk plaatje je vanmorgen op de glazen muur van het bushokje heb zien hangen? Waarschijnlijk niet. Totdat je dezelfde poster weer eens tegenkomt, op een ander bushokje of misschien wel op de muur van een gebouw. Dan ineens herinner je je weer dat je datzelfde plaatsje eens eerder hebt gezien en tadaa; de buitenreclame heeft gewerkt. 

Buitenreclame in alle soorten en maten

Er zijn verschillende manieren waarop er buitenshuis reclame wordt gemaakt. De truc van deze manier van reclame maken is dat het aanschouwers bereikt zonder dat zij het echt in de gaten hebben. Een klassiek voorbeeld is op een treinstation. Als je er op gaat letten zal je merken dat er op ieder perron wel minstens een vorm van reclame te vinden is. Ze zien er echter niet op iedere plek hetzelfde uit, want tegenwoordig worden er naast papieren posters ook veel digitale borden gebruikt. Dan wisselen de reclames regelmatig af en kunnen er dus meerdere reclames op een plaats verspreid worden. 

Hoe het werkt

Treinstations en bushokjes zijn zeer geschikte plaatsen voor buitenreclame, daar komen namelijk iedere dag heel veel mensen en die moeten meestal een tijdje wachten op het vervoer. Precies genoeg tijd om even een blik op de nieuwe Yoghurt reclame van de lokale supermarkt te werpen. Wanneer een poster dan vervolgens een reclame van een supermarkt laat zien die niet bij je in de buurt zit, zal het minder indruk op je maken. Dan is de kans klein dat je iets met die informatie gaat doen. Wanneer je een foto van een broodje kroket tegen het lijf loopt, precies wanneer jij op het perron bij de snackbar staat en je toevallig ineens heel veel honger krijgt, dan heeft de reclame zijn werk gedaan. Voel je niet bezwaard als je daarna datzelfde broodje ook gekocht hebt, dit gebeurd in de meeste gevallen zonder dat je je er bewust van bent. Mocht je wel de poster de schuld willen geven is het altijd leuk om te kijken of je eigen broodje ook daadwerkelijk op die van de poster lijkt.  Buitenreclame kom je dus overal tegen en ondanks dat we tegenwoordig modernere methodes hebben om reclame te maken, werkt het nog steeds heel effectief.

Voor meer informatie spreek met Scholten Reclame.


Delen